terug naar Internet marketing

Google AdWords Zoekmachine Marketing (SEA)

Uw potentiële klant oriënteert zich via het internet en maakt hij vaak gebruik van de Google zoekmachine. Een goede online marketing campagne stopt niet na het bouwen van een website of web-shop. Wanneer uw potentiële klant uw website niet weet te bereiken zult u de conversie ook niet maken. Als partner denken wij graag mee in uw online strategie. Wij verdiepen ons in uw businessmodel en doelstellingen. Graag gaan wij samen om tafel om voor het beste online resultaat.

Wat is Google Adwords?

Google AdWords is het advertentieprogramma van Google. Je koopt advertentieruimte in naast de Google zoekresultaten of binnen het advertentienetwerk.

Naast AdWords kunt u ervoor zorgen dat uw website goed gevonden word in de (gratis) organische zoekresultaten. Wij van Ilmer BV kunnen u hierbij helpen met onze SEO diensten. Zoekmachine optimalisatie is vaak een langdurig proces. U zult hier niet direct de vruchten van plukken. Voor sommige populaire zoekwoorden is het een lange weg naar een top10 positie in Google. Wanneer u snel uw doelen wilt behalen en uw omzet wilt verhogen is er de mogelijkheid om te adverteren op het internet met Google AdWords.

Google AdWords is een manier om mensen naar uw website te krijgen. Een Google AdWords advertentie wordt altijd getoond aan een gericht publiek. Alleen de mensen binnen de door ons ingestelde doelgroep en regio krijgen de advertentie te zien. In de oude marketingvormen word vaak met hagel geschoten op een breed publiek. Wanneer u gerichter target gaan de kosten per bereikte potentiële klant omlaag.

Advertentievormen

Wat wij doen

Ilmer BV heeft de kennis in huis om een goede campagne op te zetten zodat alleen waardevolle leads op uw advertentie klikken, hierdoor bespaard u geld. Uw marketingsteam bestaat uit gecertificeerde AdWords professionals die actief bezig zijn met het optimaliseren van uw campagne. De strategie wordt in samenspraak met de klant bepaald en veranderd in de maandelijkse vaste contactmomenten.

Ilmer BV ontzorgt. Wij richten uw campagne in en stellen hem bij. Zo ontwerpen wij de banners voor u en zorgen wij ervoor dat u alleen getoond word op de websites waar u op scoort.

Wij zorgen ervoor dat u:

  • Meer leads binnenhaalt. Een lead is een nieuw verkregen contactpersoon.
  • Merk bekendheid wordt vergroot. Dit word ook wel branding genoemd.
  • Conversie wordt verhoogd. Een conversie is bijvoorbeeld een verkoop of nieuwsbrief aanmelding.

Meten is weten

Wij meten hoeveel mensen via AdWords op uw website komen en ook daadwerkelijk contact hebben opgenomen of de koop hebben gemaakt. Hierdoor weet u precies hoe veel een conversie via AdWords u kost.

Via het online AdWords campagne beheer systeem kunt u 24 uur per dag online meekijken naar de behaalde resultaten. Hiernaast krijgt u maandelijks automatisch een rapportage per e-mail.

Maandelijks contact moment

Wij zullen wanneer nodig de voortgang van de campagne met u bespreken. Zo worden de campagnes voortdurend bijgestuurd om samen naar een optimaal resultaat te werken.

Kosten

Nadat wij samen uw doelen hebben besproken doen wij een campagnevoorstel. In dit campagnevoorstel geven wij een indicatie van de kosten welke nodig zijn om de gestelde doelen te halen. U bepaalt zelf of u akkoord gaat met dit dagbudget of kiest voor een ander dagbudget. De kosten van AdWords zullen nooit hoger uitvallen dan het door u gekozen dagbudget. De commissie die Ilmer BV rekent voor het opstellen en onderhouden van uw AdWords campagne zijn transparant en staan op voorhand duidelijk beschreven in het campagnevoorstel.

Werkwijze

Flowchart SEA

1) Set-up gesprek

In eerste instantie moet het doel van de campagne voor beide partijen duidelijk zijn. Het is goed om hierover na te denken. Wij zullen drie hoofdvragen stellen:

De drie hoofdvragen die wij u zullen stellen:

  • Wat is het doel van de website?
  • Wat is het doel van de AdWords campagne?
  • Wanneer is het doel van de campagne behaald?

2) Campagne voorstel

Wij gaan op zoek naar de juiste zoekwoorden en campagne strategie. Wij proberen uw doelgroep zo specifiek mogelijk te beschrijven en bekijken welk budget hiervoor nodig is. Dit campagne voorstel zullen wij aan u aanbieden.

3) Inrichten campagne + implementeren conversie doelen

Als u akkoord bent met het voorstel zullen wij de campagne inrichten en conversiedoelen implementen zodat deze meetbaar zijn.

4) Start campagne

Na implementatie starten wij de campagne.

5) Monitoren

Na het starten van de campagne gaan we de campagne actief monitoren. We controleren of de advertenties goed worden weergegeven en niet bij verkeerde zoektermen getoond word. Waar nodig zullen we aanpassingen doorvoeren.

Zodra de campagne een week actief is nemen we contact met u op. In dit gesprek evalueren we de behaalde resultaten.

U krijgt maandelijks een rapportage met de behaalde resultaten, hierdoor heeft u een duidelijk overzicht van de kosten en baten van de AdWords campagne. Wekelijks controleren en onderhouden wij u campagne.

Conclusie

Met Google AdWords heeft u de zekerheid dat u gevonden en gezien word. U betaalt alleen voor daadwerkelijke bezoeken naar uw website. Een goede AdWords campagne levert geld op. Wij richten de campagne voor u in dus heeft u er zelf geen werk aan. Zullen wij eens vrijblijvend praten? Bel 0578-760090 of stuur een email naar info@ilmer.nl.